Vakantieverslag van pater Peter Peelen juli – augustus 2019

07-08-19 16:22 - Pater Peter Peelen

Hoi Anne Marie! Hier dan een kort deel drie.
Hoe gaat het in Lutjebroek? Is het tuinweer? Ondertussen ben ik in Riga aangekomen in Letland. Daar blijf ik twee dagen en fiets overmorgen verder richting Tallinn in Estland. Via een landweg reed ik dan toch ineens Letland binnen.
Te herkennen aan dat bekende Europese grens bord. Verder niks. Ik zeg alle koeien onderweg gedag en blaf terug naar alle honden die gelukkig aan de ketting zitten. Verder moeten hier wel veel kinderen geboren worden want het barst van de ooievaars. Het is een prachtige landelijke omgeving, waar ik vaak alleen doorheen fiets. En nu dus in Riga. Net heb ik een haven en grachten rondvaart gemaakt en het oude centrum bezocht. Heel gezellig. En een bezoek aan de centrale markthallen die werkelijk enorm zijn. Met veel uitgestald vlees en ook heel veel bosvruchten.
Gisteravond was hier het concert van de Duitse groep Rammstein. Heel veel herrie en vuurwerk en de hotelprijzen daarom extreem hoog. Maar ik vond nog een (duur) plekje. Morgen ga ik weer de stad in en ga de kerktoren beklimmen. Daar heb je een mooi uitzicht over de stad. En overmorgen fiets ik weer verder richting Tallinn in Estland. Dat is mijn fiets eindpunt na zo'n 2500 km. Ik ga dan verder met de boot naar Sint Petersburg. Want dat stuk weg tussen Tallinn en Petersburg vind ik niet veilig genoeg.
Groetjes aan iedereen.

29-07-19 11:11 - Pater Peter Peelen:

Hoi Anne Marie! Hier volgt dan deel 2: Op dit moment zit ik drie nachten in een hotel aan de rivier in Augustow, zo'n 50 km van de grens van Litouwen. Morgen fiets ik weer verder. De fiets en ikzelf houden het goed uit. Ik ben alleen in mijn achterwerk gestoken door een boosaardig insect zonder religieus respect! Polen heeft een ongelooflijk mooie ongerepte natuur. Het zou echter wel zo aardig zijn als de Polen ook eens een andere taal leren. Maar ze zijn wel reuze aardig en met handen en voeten kom je een eind. Onderweg kwam ik een wat oudere tanige man tegen van 77 die heel Europa door fietste met steeds tweedehands fietsen en zeer weinig bagage. Hij kwam uit Australië en was op deze manier al over de hele wereld geweest na de dood van z'n vrouw. Moedig! Op zo'n n tocht als deze leer je jezelf wel weer kennen. Fietsen is niet alleen maar fysiek maar zit meer tussen de oren. Zeker wanneer de zoveelste heuvel opdoemt in deze hitte. Vanaf morgen fiets ik dus Litouwen binnen. Groetjes

23-07-19 17:57 - Pater Peter Peelen:

Hoi Anne Marie! Hier dan na een week onderweg de eerste! Deel 1 Met een huurauto van Amsterdam via Zwaagdijk voor de fiets, in twee dagen naar Prenzlau gereden. Vandaar met fiets en al in de trein. Twee keer overstappen naar de plaats in Polen waar ik vorig jaar stopte. En daar begon dan weer het grote fietsen. Vandaag ben ik net de Noord Oost kaart van Polen binnengereden. Het gebied van de Mazurische meren! Het is licht heuvelig met af en toe een wat steviger klim. En het is warm. Gaat eigenlijk allemaal heel goed en begin zo langzamerhand tot het besef te komen dat ik echt vrij ben. Overigens een schitterend ongerept landschap. Laat even weten of dit aangekomen is.