Naar de website van:

St. Franciscus Xaverius - St. Martinus parochie - St. Johannes de Doper
H.Nicolaas - H.Laurentius - St. Lucas Parochie

Nieuw vanuit het pastoresteam

Update door de Nederlandse bisschoppen van de tot nu toe geldende maatregelen:  Klik hier

Website van de bisschop-coadjutor Jan Hendriks: een overzicht van alle maatregelen, en antwoorden op veel gestelde vragen: Klik hier

‘Uitgesteld of afgelast’

Uitstel priesterwijding

Diaken Javier Acuña heeft van bisschop-coadjutor Jan Hendriks vernomen dat zijn wijding tot priester dat gepland stond op 6 juni a.s. tot zijn én onze grote spijt wordt uitgesteld naar een later datum dit i.v.m. het Covid-19 virus.
Jammer, maar heel begrijpelijk én we gaan ervan dat er op termijn een nieuwe datum zal worden vastgesteld waarop dit mooie en feestelijke gebeuren zal gaan plaatsvinden.

Ziekentridiuüm

Het Ziekentridiuüm dat plaats zou vinden in mei 2020 in Zwaag gaat niet door.

Geen weekendvieringen
Zoals al eerder aangekondigd door het bisdom komen alle vieringen op zaterdagavond en zondagmorgen te vervallen tot en met 2e Pinksterdag 1 juni 2020.

Misintenties
Afgesproken is dat de misintenties die nu niet gelezen kunnen worden, allemaal gebeden worden in de eerstkomende vieringen in de betreffende parochie.

1e Communievieringen en Vormselvieringen
Alle 1e Communievieringen en Vormselvieringen zijn tot nader order uitgesteld.

Dopen
Alle doopvieringen en doopvoorbereidingen komen te vervallen. Als er weer veilig gevierd kan worden, laten wij dit zo spoedig mogelijk weten.

Uitvaarten

Vieringen op tv en via internet
Op de website van ons bisdom: www.bisdomhaarlem-amsterdam.nl zijn in de coronaperiode de vieringen vanuit de Kathedrale Basiliek in Haarlem te volgen.
Via de website kunt u eenvoudig via de link de vieringen op YouTube volgen.
Via de televisie op zondagmorgen om 10.00 een Eucharistieviering uit een van de katholieke kerken in Nederland via RKK

Pastorale bezoeken
Ook in deze periode is een gesprek met de pastor mogelijk na telefonisch overleg met uw pastor.

Parochiesecretariaten
Deze zijn gewoon bereikbaar. De parochies Hoogkarspel, Bovenkarspel en Venhuizen alleen telefonisch, de parochies Lutjebroek, Grootebroek en Enkhuizen zijn geopend op de normale tijden. Tel.nrs en adressen zijn te vinden onder Menu, tab parochiesecretariaten.

Hoopvolle tekst ‘Vergrendeling’

Stichting HWK