Beleef Uganda!

Sinds 2010  kom ik regelmatig in Uganda om te helpen, maar ook vanwege de schoonheid van de natuur / wildlife en de aanstekelijke lach van de Ugandese medemens. Het land heeft mijn “ hart geraakt”  en op een gegeven moment besloot ik, dit gevoel met anderen te delen. In 2016 ben ik voor het eerst met een groep van 14 mensen naar Uganda afgereisd en hun enthousiasme heeft ertoe geleid om het begin 2019 te herhalen.

Deze keer waren het in totaal 24 mensen die in 2 groepen op reis gingen….. maar met elkaar in Kampala en Entebbe in 3 verschillende kerken hebben gezongen. En weer was het een beleving die het hart raakte.  Gezien wij  behalve op safari ook in scholen en ziekenhuizen zijn geweest, hebben wij niet alleen tranen van vreugde en plezier maar soms ook tranen van ontroering en verdriet gedeeld. Het was een reis die ons hele mens zijn weerspiegelt in al zijn facetten.  Door het samen vieren met onze Afrikaanse collega’s, met hun temperament en enthousiasme in de kerk, werd ook onze gelovige beleving gesterkt en als vanzelf groeide het idee om de viering in onze regio te herhalen om ook u hiervan te laten genieten.

Indien u het leuk vindt, met ons in gevoel en gedachten mee te gaan naar Uganda om een snufje van hun levenswijze op te pikken …. nodigen wij u van harte uit op 25 augustus om 10.00 uur in Martinus kerk van Bovenkarspel. Mede door hulp van de beamer kunnen wij u meenemen in een wereld die zo anders is dan de onze,  maar waar het mens-zijn, elkaar nog voelbaar verbindt.

Met een hartelijke groet, Ulrike de Kuiper (parochie Grootebroek)