Zanggroep ALOM  (voorheen Schakels) op zaterdag 9 juni a.s. om 19.00 uur

In de Johannes Doperkerk in Grootebroek

Nadat de toenmalige dirigent van Schakels, Arnould Lansdaal aangaf te willen stoppen is het enige tijd stil gebleven rond de groep. Een aantal leden ging het zingen en verzorgen van gebedsvieringen missen en er zijn toen stappen gezet.

Er is een nieuwe dirigente gezocht en gevonden (Marjo Bosch), er is weer gerepeteerd en ze zijn er klaar voor.

Met ondersteuning van fluitiste Samantha Kroonenburg en Wilma van Ophem als de tekstschrijfster verzorgen zij zaterdag 9 juni een viering met als thema: ‘Op Verhaal’. Een afwisseling van zang en passende teksten brengt u als bezoeker weer helemaal op verhaal. Na afloop is er koffie/thee om met de bezoekers en koorleden nog even na te praten.

Regionale ondersteuning door pastor Wim Evers

Om de pastores en de groepen die voorgaan in vieringen in onze parochies te ondersteunen de komende periode, dit na het vertrek van kapelaan Pawel Banaszak, gaat vanaf de maand mei pastor Wim Evers voor in parochies binnen onze regio.

Emeritus pastor Wim Evers woont in Hoogkarspel. Voorheen was hij pastor bij justitie. Hij heeft zich spontaan gemeld bij pater Peter Peelen sj. en zijn hulp aangeboden daar waar nodig en gewenst is. Na een aantal prettige gesprekken met de pastores en de afgevaardigden van het regiobestuur, is afgesproken dat pastor Wim in onderling overleg wordt ingeroosterd daar waar nodig is.

Wij zijn blij met deze ondersteuning en wensen pastor Wim dan ook een inspirerende tijd toe.

Voor alle duidelijkheid: pastor Evers is géén vervanger van kapelaan Banaszak, hij ondersteunt de regio alleen door af en toe als invalkracht met vergoeding voor te gaan in vieringen.

Namens regio Westfriesland ZO!

Anne-Marie Brieffies, regiocoördinator

d.d. 14 mei 2018